Bedrijfsfilm - De Fabriek

In opdracht van restaurant De Fabriek in Heijen realiseerde wij deze bedrijfsfilm.

Het restaurant wordt gerund door drie vrouwen (moeder en dochters) die hun passie volgen.
Ze maken van elke gerecht een feestje op het bord.

Concept

Om meer aandacht en klanten te trekken voor het restaurant creëerde we een bedrijfsfilm. 

We wilden hun passie en het persoonlijke naar voren brengen in de video. Ze zijn actief op social media, waardoor de video goed inzetbaar is op hun platforms. 

Ilona, Brechje en Nienke werden geïnterviewd, zodat hun persoonlijk verhaal verteld kon worden. Ze vertellen over het ontstaan van hun passie, over het restaurant, hun functie en de gerechten.

Voor de opnames mochten we een kijkje nemen in de keuken. Zo konden we bepalen of we externe lampen nodig hadden, welke lenzen en van welke hoeken we konden filmen. We deden met name inspiratie op om zo goed mogelijk het draaiboek, moodboard en storyboard uit te werken voor de draaidagen.

Filmdagen

Tijdens de eerste draaidag waren we voorname actieshots aan het filmen. Hoe ze in de keuken aan het koken waren, de gerechten netjes op bord plaatsen en onderling communiceerden. Daarbij maakte we ook wat sfeerbeelden van het restaurant zelf.

Het was een warme zomerse dag, waardoor er veel gasten buiten zaten te eten. Hierdoor hadden we binnen meer de ruimte voor de sfeer opnames.

De opnames waren tijdens een normale werkdag van het restaurant. Ze waren dus echt aan het werk, waardoor het realistische beelden zijn geworden en ze genoeg variërende gerechten konden serveren.

Op de tweede draaidag zijn we voor openingstijd van het restaurant gekomen voor de interviews opnames. We hadden verschillende hoekjes binnen in het restaurant gebruikt per interview, zodat je verschillende achtergronden hebt en niet alle personen op dezelfde plek laat zitten.

Ook hadden we op de tweede draaidag drone opnames gemaakt van het restaurant en omgeving, zodat je beter kunt inleven waar het restaurant is gevestigd. 

Resultaat

Bij deze opdracht was Coen de hoofdcameraman en Marijke de regisseuse. Via een externe monitor kon ze kijken wat er gefilmd werd.
Uiteraard konden we na de opnames heerlijke genieten van de gerechten die we de hele dag al voorbij hebben zien komen!

Fotografie - Bestaande en nieuwe gerechten

Wij mochten ook foto’s maken van de gerechten van De Fabriek!

Zo hebben wij nieuwe gerechten, maar ook een paar bestaande liefhebbers op de foto gezet.

Een volledige dag zijn we bezig geweest om de gerechten op de foto te zetten. We zijn op locatie gekomen met ons eigen apparatuur (o.a. camera, licht en laptop) en hadden een eigen mini studio gebouwd in het restaurant. 

Het restaurant was dicht, zodat we de ruimte en voldoende tijd hadden om de gerechten op de foto te zetten.

Ze wilde graag nieuwe professionele foto’s van hun gerechten voor o.a. Facebook en Instagram.